Cilj projekta:

  •  Okupili smo kako istaknute mlade pojedince, asocijaciju romskih ucitelja tako i predstavnike bolje organizovanih udruzenja koji svoju aktivnost usmeravaju na ocuvanju, negovanju i  unapredjenju jezicke kulture romske populacije.
  •  Dali  smo mogucnost i stvorili uslove  deci da prezentuju svoje nadarene sposobnosti  u delu pisane reci na maternjem – romskom jeziku.Svoja autenticna i originalna dela su istovremeno prevodili i na srpski jezik. Deca – stvaraoci pisane reci su ucesnici opstinskih,  pokrajinskih i republickih knjizevnih takmicenja I manifestacija gde su ostvarili zapazene rezultate.Realizovali smo još dve edukativne radionice, nakon kojih su deca i mladi u potpunosti bila spremna da uzmu aktivno učešće na književnoj manifestaciji pod nazivom „Dani poezije Trifun Dimić“ u prostorijama Zavoda za kulturu Vojvodine.
  • Odabrane pesme od strane komisije koju su cinili renomirani romski knjizevni stvaraoci, su dvojezicno lektorisane (na srpskom i romskom jeziku).

Na ovaj nacin smatramo da smo dali svoj doprinos siroj drustvenoj zajednici na poboljsanju sveukupnog stanja na polju knjizevnog stvaralastva romske populacije.